Byta fönster, är det svårt?

Krasch sade det mitt i natten och jag sprang och kollade direkt vad som hade hänt. Det var en ruta som var sönder och jag vet faktiskt inte om det var någon som kastade något eller om det var en fågel som flög in i den. Det spelar mindre roll egentligen för faktum kvarstår, jag måste byta fönster i Örebro och har ingen aning om hur man gör. 

Google hjälpte mig lite och det finns en chans att jag kan byta bara själva rutan. Då får man kitta och greja och det såg ju inte så jättekrångligt ut. Fast jag vet ju inte om mina fönster är uppbyggda på det viset. Så i morse ringde jag en glasmästare i Örebro som kom hit för att titta. 

Lika bra att byta rubbet

Han kollade över alla fönstren och berättade att det kanske var lika bra att byta allihop eftersom de hade några år på nacken. Det skulle löna sig inom bara några år menade han eftersom jag då skulle få stopp på läckage av värme ut genom fönstren på vintern.

Så jag ska räkna lite på detta och se om det är något jag vill göra. Byta fönster är väl kanske inte det roligaste man kan göra med sina pengar men ändå nödvändigt ibland. Glasmästaren hade med sig en boll när han kom tillbaka från sin inspektion. Han trodde bollen var det som pajat rutan, så nu ska jag gå på jakt bland grannbarnen och se vem som saknar en boll! 

3 Mar 2022