Läser du horoskop?

När jag var liten satt mamma alltid med tidningen på morgonen vid köksbordet. Hon löste korsordet medan kaffet fick svalna sakta och medan hon drack det så sakteliga så gick hon över till dagens horoskop. Inte helt sällan brukade jag höra ett litet skratt komma från muggen när hon läste och givetvis blev jag nyfiken. 

Så jag tog tidningen efter henne och läste jag med. Det var spännande att se att någon kunde se delar av min framtid och om det stod att jag skulle möta en främling, eller få ett glädjande besked, så gick jag ofta hela dagen och undrade vem eller vad! Nu som vuxen så vet jag att horoskop inte fungerar riktigt på det sättet. 

Funkar det alls?

Ja, det tror jag verkligen att det gör men inte på det viset som man får det presenterat i en dagstidning. Där blir det som ett litet ax på ett helt vetefält och det är svårt att få en helhet. Istället ska man vända sig till någon kan det är med horoskop och astrologi och som kan ställa ett månadshoroskop, eller årshoroskop. Man kan till och med få ett livshoroskop om man vill. 

Då blir det en mer komplett bild och även om man inte får reda på vilken lottorad som vinner eller hur man ska göra för att möte den rätte så får man en vägledning och ett hum om hur ens liv ser ut och vart man är på väg. Testa horoskop du med, men kanske inte de du ser i tidningarna.

17 Apr 2023