Vilken är den bästa rakhyveln?

En bra grej att ta bort hår med, det är ju ändå rakhyveln. Dock gäller det att välja en bra rakhyvel, så att den dels ger bra resultat, dels att den inte ger dig prickar, inåtväxande hår eller skärsår. Det finns idag både engångshyvlar samt de hyvlar man bara byter ut bladen. Sedan kan bladen i sig vara olika många. Det kan vara mellan 1-6 stycken. Det kan vara bra att jämföra olika rakhyvlar, för att hitta den som är bäst i test. Det kan du göra på www.bastitest24.se

Hitta en rakhyvel som passar dig

Idag finns det ju rakhyvlar för herrar så väl som för damer. Är du en kvinna är det bra att välja en rakhyvel anpassad just för tjejer. När du ska köpa en rakhyvel så kan det vara bra att jämföra olika varianter mot varandra. 

Det finns så kallade säkerhetshyvlar, som är främst för män och deras skägg, men det är helt ok att använda en sådan med, om du vill.

Annars har du ju den så kallade flerbladshyveln, som kan användas flera gånger om. Bladen kostar en del, men det kan det vara värt.

Ett annat alternativ, det är en elektrisk rakhyvel. Den rakar dock inte lika nära som en du hanterar manuellt.

Det kan även vara idé att du testar dig fram för att hitta en hyvel som du känner dig bekväm med att använda samt som du tycker passar dig.

12 Jun 2022