5 tips för dig som ska flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är det bästa som finns, och samtidigt kanske det värsta man kan göra som ung. Att klippa av navelsträngen kan faktiskt vara mer skrämmande än man tror. fast mest är det kul, spännande och riktigt skönt att flytta hemifrån. Men vad ska man tänka på vid en flytt? Här har jag 5 tips för dig som ska flytta till egen lägenhet för första gången:

#1 Köp inte allting nytt

Be släktingar och vänner att kolla vad de har liggande. Du kan få tag i mattor, gardiner, handdukar, bestick och porslin utan att behöva betala en krona för dem. Det är ett mycket bra sätt att spara pengar på och du kan sedan köpa de saker du vill ha efter hand och byta ut dem. 

#2 Teckna avtal

När du bor i egen lägenhet måste du själv beställa el, telefon, bredband, TV och även andra saker. Se till att du skaffat det innan du flyttar in så att allting är igång och fungerar så snabbt som möjligt. 

#3 Försäkringar

Skaffa dig en bra hemförsäkring som täcker alla eventuella händelser. Lägg gärna till lite extra för en så kallad "drulleförsäkring" så har du ett bra skydd om saker skulle gå sönder för att du är klantig. 

#4 Verktyg

Skaffa dig en verktygslåda som innehåller hammare, skruvmejsel, tång och ett vattenpass. Du kommer behöva dem! Det är trist att behöva låna hammare varje gång man ska hänga upp en tavla. 

#5 Fotografera lägenheten

Innan du flyttar in, ta foton av alla de saker du själv anser vara bristfälliga. Fläckar, hål i väggar etc. Se även till att tillsammans med hyresvärden dokumentera dessa saker så inte du blir ansvarig för dem när du ska flytta ut.  

30 Aug 2018