Det där med tandblekning

 

Om det är så att vill du ha vitare tänderså det finns tre metoder för tandblekning, både hos tandläkare och tandblekning hemma. För produkter att använda hemma, kolla in bästa-tandblekningen.se testade produkter

Det som du kan göra är tandblekning hos tandläkaren och då är det ofta via två olika sätt. Det kan vara genom att få laser direkt hos dem, eller att du hos dem får blekmedel och skenor som du använder själv hemma.

Den tredje metoden är tandblekning hemma med produkter som du köper och använder helt själv.

Hur går det till att bleka tänderna?

Om du bleker tänderna hos tandläkaren så får du först en skyddande plast som täcker ditt tandkött. Därefter penslas blekmedel på dina tänder och blekmedlet aktiveras med hjälp av laser eller ultraviolett ljus. Det går snabbt och håller i ett par år, men kostar en del pengar.

Sedan kan även din tandläkare gjuta särskilda skenor som passar dina övre och nedre tandrader. Sedan får du med dig en blekgel hem som du använder själv. Det tar lite längre tid, då du får hålla på ett tag. 

Tandblekning hemma

Sedan så det finns tandblekningsprodukter som du kan köpa i butik eller på nätet som du använder helt själv hemma. Det finns en massa olika varianter av dem. De kan vara som strips eller blekmedel i skenor. Detta är det kklart billigaste sättet att bleka tänderna på, men det kan finnas risker om du gör fel. Så se till att inte ta första bästa, utan läs på om dem och jämför. 

28 Oct 2020