Göra egna hårinpackningar

Även om jag gillar att köpa produkter från till exempel Fitline Beauty, läs mer på fitline-beautyline.se, så gillar jag även att göra egna produkter med att använda. En sak jag försöker göra regelbundet, det är att satsa på hårinpackningar. Det är bra mot slitet hår, eller om håret är torrt eller fett. Det finns flera bra olika, beroende på vad som "felar" med håret:

För torrt hår

Ta 2 msk honung och 2 msk olivolja och massera in blandningen i håret. Låt sitta i 30 minuter och tvätta sedan ur håret som vanligt.

För fett hår

Blanda 1 msk vinäger med 2 dl vatten och en nypa salt. Massera in blandningen i håret, främst i din hårbotten och låt verka en timme. Skölj sedan med kallt vatten.

För fylligare hår

Mosa 1 banan och blanda med 1 tsk honung. Applicera blandningen i fuktigt hår och låt sitta 20 minuter. Tvätta sedan ur ordentligt med schampo.

Viktigt ta hand om håret

Det är viktigt att ta hand om sitt hår på rätt sätt. Bland annat bör man bara tvätta med schampo och balsam som är anpassat efter den hårtypen man har. Sen även se till då som sagt att göra en hårinpackning ibland. Det är även bra att i största möjliga mån undvika en massa produkter som spray, mousse, gel hela tiden samt även låta bli att blåsa håret allt för ofta, då det kan slita en hel del på det. 

24 Jul 2021