Kollagen bra för både det yttre och det inre

Ämnet kollagen det är viktigt för flera delar av kroppen så som huden, skelettet, senorna och våra blodkärl. Brist på kollagen ger en mängd negativa effekter på både det yttre och det inre. Det kan vara bra att äta tillskott av kollagen. Läs mer om tillskott av kollagen på Fitnessfrank.com. Kollagen är ett naturligt, starkt och flexibelt fiberprotein som utgör ca 25–35% av kroppens protein. Kroppen producerar själv kollagen. Mängden är helt och hållet beroende på ålder, gener och varje individs kostvanor. Det brukar dock vara så att ju yngre man är desto mer kollagen har man. Sedan minskar det med åldern. Det är då bra att få i sig det med hjälp av kost eller via kosttillskott.

Få i dig mer kollagen

Om du vill få i dig mer kollagen genom maten är det bra att äta mycket av skinn- och inälvsmat, benbuljong, kött, fisk, röda- samt C-vitaminberikade frukter och grönsaker. Det finns även kollagen i form av tillskott. Det är bra äta det om du vill  boosta kroppens kollagennivåer

Kollagen finns även i olika krämer och serum med mera. Tanken är att det ska hjälpa till att få oss att  känna oss både yngre och fräschare. Kollagen finns ofta i så kallade anti age produkter. Men att äta tillskott fungerar även det för att  motverka rynkor och åldrandet samtidigt som du stärker både hår, hud och naglar.

Även idrottare kan ha nytta av att äta extra kollagen, för att det harförebyggande egenskaper när det kommer till skador och förslitningar där kollagen bland annat snabbar på läkningsprocesser.

29 Dec 2020