Måste skaffa mig ridstövlar

Ja, ridstövlar är något jag måste skaffa mig, för jag har tänkt att börja rida igen. Jag gjorde det som barn, men sen så tappade jag det intresset. Men nu har jag hittat ett ställe där man kan ta lektioner en gång per vecka. Det behövs, för jag har inte kvar de kunskaperna jag hade som liten. Hann inte lära mig så mycket heller, slutade rätt tidigt med ridningen och började med andra saker. Men så fick jag i julas vara med en kompis i stallet, hon har en egen häst. Då kände jag att det kan vara kul att lära mig att rida på nytt.

Andra saker jag behöver

Jag behöver som sagt köpa ridstövlar, men sen måste jag nog fixa ridbyxor med. Vet att man kan rida i byxor utan söm, men det känns bättre att satsa på riktigta ridkläder. Hjälm vet jag inte om jag ska köpa, för det kunde man visst låna på ridskolan. Fast det kanske är skönt att alltid ha sin egen hjälm?

Ska bli kul att börja

Som sagt det är många år sedan jag sist satt på en häst. Så det ska bli spännade att se hur det går. Denna ridskola har hästar i olika storlekar, så hoppas att jag inte får den allra största första gången. Är en nybörjarklass för vuxna jag har anmält mig till, så det ska nog vara i min nivå i alla fall när det kommer till ridningen.

23 Jan 2019