Shopping i London

Så mycket det är som man behöver när man flyttar, hade ingen aning. När jag flyttade in med min lägenhetskompis hade vi inget att göra mat med. Inga kastruller, några glas eller porslin. Första veckan gick vi ut och åt men det håller ju inte i längden. Så vi hittade en marknad här, när där vi bor. Heter Spitafields och har många små butiker på samma ställe. De har allt möjligt i sin marknad. Vi hittade det mesta där, lite kastruller, stekpannor, bestick och tallrikar. Här äter man ju inte fil och flingor som vi är vana vid på morgonen. Min lägenhetskompis äter vita bönor på vitt bröd. Jag har testat det, inte dumt alls, men väldigt oväntat. Jag älskar deras téer med en citronskiva.

Det ska du ha med när du flyttar hemifrån

Jag hade velat ha haft med en lista som jag skulle ha tänkt på innan jag flyttade hemifrån. Helst hade jag velat ha ett helt flytta-hemifrån-kit. För det är så mycket som man inte tänker på att man behöver. Plötsligt upptäcker man att man inte har en dammsugare, ingen toaborste, inga disktrasor, inga grejer som man behöver i köket; kastruller, stekpannor,en tesil, en vitlökspress, stekspador, ett durkslag en visp. För att inte prata om det man behöver i sovrummet; lakan, örngott, påslakan och badhanddukar, baddräkt (om man vill åka ut på spa, eller till badhuset).

Verktyg hade jag behövt

Man lär sig att använda det man har. Vi skulle spika upp några tavlor min kompis och jag och märkte att vi inte hade någon hammare. Vi fick ta våra skor, och när vi behövde en skruvmejsel tog vi en kniv som hade en spetsig kniv så vi kunde skruva i en skruv. Tur att man inte är handfallen utan tillsammans kan vi hitta på lösningar. Det är mycket nytt som jag får vara med om här. Jag har inte hunnit längta hem över huvudtaget. Det kanske kommer senare, eller så kommer det inte alls. Jag trivs så bra här. Skolan är otroligt tuff. De kräver av oss att vi ska träna akrobatik på fritiden. De har gett några bra kurser, men hittills har jag ännu inte tagit tag i det där. Min rumskompis har så många vänner som är bra på att festa. Men de har en humor som jag tycker är lite annorlunda. Annars är de vänliga och snälla. Har bara träffat bra människor här. Kul! Nu måste jag sova...

14 Oct 2017