Tvätta håret på rätt sätt

Kan man tvätta håret fel? Ja, det kan man, genom att man gör det för ofta eller använder sig av helt fel produkter. Om du tvättar håret på rätt sätt kan du hålla det rent och fräscht längre

När det gäller att tvätta håret, så är det bra att ha rätt schampo, samt att schamponera lagom mycket. Ett silverschampo är bra för blondiner, då det minskar gula toner. På skonhetsguiden.se kan du jämföra olika märken. 

När du tagit lagom mycket schampo, se då till att massera in schampot i hårbotten och jobba dig utåt. Massera in det med fingertopparna, inte med naglarna. Schamponera gärna två gånger om det är så att du tvättar håret mer sällan. Den första tvätten gör att du tvättar bort gamla produktrester ur håret, medan den andra omgången låter schampot verka på rätt sätt

Välj produkter efter din hårtyp

Hårprodukter fungerar på olika sätt. Precis som när det kommer till hudvård är det viktigt att du väljer produkter som är anpassade för dig och din hårtyp för att de ska fungera optimalt. Efter schampo kan du balsamera håret, men applicera det på rätt plats. Balsam hör hemma i torra toppar och schampo verkar bäst i en fettig hårbotten.

Om du vill göra en hårinpackning, gör det mellan schamponeringen och då du tar balsam. Anledningen är att hårinpackningen verkar när stråts fjällskikt är öppet och balsam gör att hårstrået sluts.

Så, se till att göra på rätt sätt så kommer du ha ett hår som håller sig fräscht länge!

7 Nov 2020